CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společnostmi Tusculum a TOS Čelákovice

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společnostmi Tusculum a TOS Čelákovice

Česká konsolidační agentura (ČKA) vyhlásila veřejná výběrová řízení na postoupení pohledávek za společnostmi Tusculum, a.s. a TOS Čelákovice, a.s. Jedná se o podniky, které byly na základě usnesení vlády zařazeny do restrukturalizačního programu EXIT, to znamená, že pohledávky jsou určeny k prodeji strategickému investorovi.

Hledání strategického partnera proběhne u obou podniků formou výběrového řízení, v němž budou rozhodujícími kritérii nejen výše kupní ceny, ale i kvalita podnikatelského záměru investora. Konkrétní podmínky soutěže, která probíhá do 13.9. 2002, jsou vyvěšeny na internetových stránkách ČKA.

Společnost Tusculum je významným výrobcem nábytku. Pohledávky za společností byly na ČKA převedeny jednak z Komerční banky a také v rámci přebírání takzvaných černých aktiv po bývalé IPB z ČSOB. Celková výše pohledávek k 30.6. 2002 je 592,7 milionu korun.

Společnost TOS Čelákovice vyrábí univerzální a speciální obráběcí stroje, z nichž většinu vyváží. ČKA eviduje za společností pohledávku z úvěru na tzv. TOZ a také pohledávku přešlou z ČSOB po IPB. Celková výše pohledávek k 30.6. je 227,6 milionu korun.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.