CZ EN

Konsolidační banka uzavřela dohodu o spolupráci s korejskou společností KAMCO

Konsolidační banka Praha, s.p.ú. (KOB) a Korea Asset Management Corporation (KAMCO), což je specializovaná korejská společnost s obdobným zaměřením, dnes uzavřely Protokol o vzájemné shodě, jehož cílem je podporovat spolupráci a koordinaci obou institucí při řešení problémových aktiv. Memorandum bylo uzavřeno na úvodní období tří let.

Obě strany se v něm například dohodly, že budou pořádat společná výroční zasedání, kde si budou vyměňovat zkušenosti se správou a prodejem problematických aktiv. Informace o činnosti budou zástupci obou institucí získávat i během pravidelných návštěv, které mají probíhat formou seminářů, vzdělávacích programů i výměnných pobytů pracovníků.

KOB a KAMCO se domluvily rovněž na spolupráci při tvorbě a uskutečňování marketingových strategií v zájmu co nejrychlejší, nejprůhlednější a nejefektivnější realizace problémových aktiv. Informovat se budou o svých prodejních aktivitách i časových plánech prodejů. Spolupráce se bude týkat i tvorby a rozšiřování trhu problémových aktiv, poskytnou si ekonomické a právní informace, podpoří druhou stranu při vytváření jejího mezinárodního vlivu.

KAMCO, světový leader v oblasti správy špatných aktiv, je státní finanční instituce, jejímž úkolem je zajištění likvidity a obnovy finanční stability při restrukturalizaci korejské ekonomiky. V posledních letech sehrála významnou roli při řešení situace nebonitních aktiv za asijské krize, která vypukla v roce 1997. KAMCO se přitom angažovalo jak při restrukturalizačních transakcích vůči finančním institucím a bankám, tak při řešení významných klientů z firemního sektoru. “ Problémy, s nimiž se setkává KAMCO, se až překvapivě shodují s našimi. To se týká nejen způsobu , jakým tato aktiva vznikla, ale rovněž toho, jak je s nimi dále nakládáno a jaký vliv mají na chod celého hospodářství. Zkušenosti společnosti KAMCO jsou proto obrovským přínosem pro efektivitu naší práce,” uvedl generální ředitel KOB Kamil Ziegler.

Mezi nástroje, které při realizaci aktiv KAMCO využívá, jsou i prodeje balíků pohledávek, což je projekt, který právě v těchto dnech KOB jako první v regionu střední a východní Evropy úspěšně dokončuje. Metodou přímého prodeje již KAMCO prodalo několik portfolií pohledávek, jejichž celkový objem představoval 2,55 miliardy USD (téměř 100 miliard korun).

“Jsme rádi, že se o své poznatky v dané oblasti můžeme dělit s obdobnými institucemi v zahraničí a věříme, že spolupráce mezi KAMCO a KOB se konkrétně projeví ve výsledcích naší práce,” dodal výkonný ředitel KAMCO Cheon Hong Kim.

Jiří Pekárek
tiskový mluvčí
Konsolidační banka Praha, s.p.ú.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.