CZ EN

Konsolidační banka chce pokračovat v restrukturalizaci plzeňské Škody

Konsolidační banka Praha, s.p.ú. (KOB) se již více než rok ve spolupráci s Revitalizační agenturou intenzivně zabývá projektem restrukturalizace plzeňské Škody. Podle usnesení vlády ČR č.1284 z 11.12. 2000 a usnesení valné hromady Škody a.s. z 5.12. loňského roku mělo dojít k jasně definovaným krokům v rámci restrukturalizace tohoto podniku. Tyto kroky však nebyly a nejsou ze strany Škody a.s. naplňovány, čímž dochází k neúměrnému zpožďování celého procesu a tím i snižování pravděpodobnosti jeho úspěšného dokončení.

Protože v tomto kontextu přestává mít Stabilizační dohoda, uzavřená v roce 1999 mezi Škodou a.s. a jejími některými věřiteli, reálné opodstatnění, rozhodla se KOB tuto dohodu s okamžitou platností vypovědět, čímž se pohledávky za Škodou a.s. stávají okamžitě splatnými.V případě, že i nadále nebude ze strany Škody a.s. plněno usnesení valné hromady ze dne 5.12. 2000, je KOB připravena podniknout další nezbytné kroky vůči Škodě a.s. vedoucí k pokračování a úspěšnému dokončení projektu restrukturalizace společenství ŠKODA, tj. především podpořit realizaci restrukturalizace Škody Holding, a.s.

Jiří Pekárek
tiskový mluvčí
Konsolidační banka Praha, s.p.ú.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.