CZ EN

Odborníci z řad ČIŽP a MŽP odhadují rozsah ekologických škod, které je ještě třeba odstranit, na cca 40 miliard a říkají, že jen málokdy se stalo, aby částka na sanaci přesáhla kupní cenu podniku. V podmínkách soutěže ale stojí, že ....

Dne: 30. 9. 2009
Komu: Krystyna Wanatowiczová; MF Dnes
Kdo: Eduard Janota

Otázka: Odborníci z řad ČIŽP a MŽP odhadují rozsah ekologických škod, které je ještě třeba odstranit, na cca 40 miliard a říkají, že jen málokdy se stalo, aby částka na sanaci přesáhla kupní cenu podniku. V podmínkách soutěže ale stojí, že vítěz dostane peníze na sanaci ve výši kupní ceny podniku. Není to podle pana ministra zvláště v dnešní době plýtvání státních peněz?

Odpověď: MŽP a ČIŽP nám nepředložily žádnou analýzu, z níž by vyplýval odhad výše škod. Zaregistroval jsem, že o tom někteří jejich zástupci hovoří do médií, ale nám nikdy žádný seriózní materiál nepředložili. Nevím proč, rozhodně bychom každou relevantní informaci uvítali. Komplexní zakázka má primárně urychlit řešení starého vleklého problému, samozřejmě i za přijatelnou cenu - a o té rozhodne vláda na základě podrobných podkladů.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.