CZ EN

Kolik a kdy začne stát vítězné firmě platit? Je to rozumné v době krize, kdy jako strážce státní kasy nepochybně chcete výdaje omezit?

Dne: 15. 5. 2009
Komu: Martin Mařík, Hospodářské noviny
Kdo: Ministr financí Eduard Janota

Otázka: Kolik a kdy začne stát vítězné firmě platit? Je to rozumné v době krize, kdy jako strážce státní kasy nepochybně chcete výdaje omezit?

Odpověď: Stát začne platit za každou lokalitu příslušné procento z vysoutěžené částky po dokončení sanace. Stát si ve smlouvě vyhrazuje možnost zaplatit v jednom roce maximálně 7 mld. Kč a případný převyšující objem prací hradit v následujících letech, což právě umožní lépe plánovat tok příjmů a výdajů (oproti současnému systému, kdy musíme průběžně platit vše, co se vyčistí, jakkoli velká je to částka).

A v době krize komplexní zakázka přináší i značný protikrizový efekt – zakázky, které by se v současném systému zadávaly pomalu během mnoha let, se takto mohou uskutečnit v mnohem kratším čase.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.