CZ EN

Jak chce ministerstvo financí zajistit, aby se výběrového řízení účastnilo více subjektů, panovala konkurence a tedy se dařilo soutěží snížit cenu?

Dne: 10. 6. 2008
Komu: Hynek Paštěka, Právo
Kdo: Zuzana Chocholová

Otázka: Jak chce ministerstvo financí zajistit, aby se výběrového řízení účastnilo více subjektů, panovala konkurence a tedy se dařilo soutěží snížit cenu?

Odpověď: K účasti v soutěži pochopitelně nemůžeme nikoho přinutit, nicméně předpokládáme, že o soutěž bude mít zájem řada renomovaných mezinárodních společností.

Co se týče ceny, hodláme si uchovat právo odstoupit od zakázky, když nejnižší nabídka bude nad akceptovatelnou hranicí. U standardní veřejné zakázky takovéto odstoupení není možné, proto jsme navrhli formu kvazikoncese, která to umožňuje.

Pro nižší cenu není důležitý počet uchazečů, neboť když uchazeči podávají nabídku, tak neví, kolik dalších uchazečů ji podalo. Důležité je, aby před podáním konečné nabídky uchazeči věděli, že v soutěži jsou účastni další potenciální uchazeči. MF chce provést výběrové řízení navrhovaným transparentním způsobem, tak aby bylo dosaženo co nejnižší ceny.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.