CZ EN

Setkání ministrů financí České republiky a Lucemburska v Praze

V Praze 12. 3. 2009

Dne 12. března 2009 se český ministr financí Miroslav Kalousek krátce setkal s premiérem a ministrem financí Lucemburska, Jean-Claudem Junckerem, který byl v tento den na oficiální návštěvě České republiky.

Ministři hovořili o aktuálních tématech spojených se současnou hospodářskou a finanční krizí v EU. Mimo jiné se dotkli otázek makrofinanční stability v Evropě a řešení situace států, které čelí významným nerovnováhám. Předmětem debaty byla i fiskální situace v EU. Ministři se shodli, že i v obtížných dobách je třeba se přidržet zodpovědné rozpočtové politiky a dbát na udržitelnost veřejných financí v dlouhodobém horizontu.

Stranou pozornosti nezůstala ani reforma mezinárodního finančního systému, která je v současné době intenzivně diskutována na evropské úrovni i ve skupině dvaceti největších ekonomik světa (G20). Konečně si ministři vyměnili názory také na některé daňové otázky, které se v současnosti řeší na úrovni EU. Lucemburský premiér poblahopřál českému předsednictví za dosažení dohody na úterním zasedání Rady Ecofin, týkající se uplatňování snížených sazeb DPH v určitých sektorech.

Radka Kohutová,
tisková mluvčí MF ČR pro CZ PRES

 

Logo - České předsednictví v Radě EU 2009

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.