CZ EN

České předsednictví vítá prohlášení některých zemí naznačující lepší administrativní spolupráci mezi daňovými správami

V Praze, 18. 3. 2009

České předsednictví s potěšením zaznamenalo prohlášení mnoha zemí, například Lichtenštejnska, Švýcarska, Andorry, Singapuru nebo Hongkongu, která do budoucna naznačují vyšší stupeň otevřenosti jejich fiskální politiky při výměně informací v daňové oblasti.

Věříme, že tento krok má mimořádný význam pro spolupráci mezi daňovými správami. Významně přispěje rovněž k boji proti daňovým únikům. Zároveň představuje zlepšování administrativní spolupráce mezi daňovými správami v rámci jednotného trhu EU a v blízké budoucnosti umožní zavést maximální možný standard spolupráce a transparentnosti ve vztahu ke třetím státům.

Jednou z priorit českého předsednictví v daňové oblasti je boj proti daňovým únikům. Proto klademe důraz na všechny iniciativy, které by mohly k tomuto cíli přispět. Věříme, že státy budou v naznačeném trendu pokračovat a jsme připraveni je v tom i nadále podporovat.

Radka Kohutová,
tisková mluvčí MF ČR pro CZ PRES

Logo - České předsednictví v Radě EU 2009

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.