CZ EN

Vyjádření ministryně financí Aleny Schillerové k přímé podpoře OSVČ

Ministerstvo financí a Finanční správa v těchto dnech finalizují parametry podpůrného opatření pro OSVČ, díky kterému ti, kteří byli současnou pandemií a souvisejícími opatřeními vlády zasaženi nejvíce, získají přímou podporu ve výši 15 000 Kč měsíčně. Tento mimořádný titul bude vyplácen na základě žádosti doručené Finanční správě, a to až do odvolání nouzového stavu. Jeho cílem je udržet základní životní úroveň živnostníků a jiných drobných podnikatelů z řad fyzických osob a vhodným způsobem tak vybalancovat další přijímaná opatření, jako například kurzarbeit.

Přesné technické parametry návrhu budou předloženy na jednání vlády 30. března 2020 a poté s nimi Ministerstvo financí bude moci detailně seznámit také podnikatelskou veřejnost. S ohledem na nutnost přijmout příslušnou legislativu očekávám, že opatření by mělo být účinné asi v polovině dubna. Do té doby prosím vyčkejte se svými žádostmi, abychom nezahltili finanční úřady, které je bez příslušné legislativy nemohou odbavit. V dubnu OSVČ dostanou vyplacené první finanční prostředky.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.