CZ EN

Reakce Ministerstva financí na komentář k solárním arbitrážím

Ministerstvo financí se ohrazuje proti zavádějícím tvrzením o průběhu jedné ze solárních investičních arbitráží, která se objevila v komentáři Radka Šnábla Vulgarismy pronikají do investičního práva, zveřejněném dne 24. října 2018 v deníku E15.

Jak Ministerstvo financí korektně informovalo v této souvislosti již dříve, bylo vydáno rozhodnutí, ve kterém se tribunál ztotožnil s některými jurisdikčními námitkami České republiky. Tribunál dále meritorně zamítl některé z nároků vznesených žalobci a rozhodl o tom, že řízení o některých meritorních nárocích bude pokračovat.

Přesný časový harmonogram další fáze řízení zatím nebyl stanoven. Nelze tedy předvídat, jaké dopady rozhodnutí, které neobsahuje žádné závěry ohledně náhrady škody, bude mít na konečné rozhodnutí ve věci.

Vzhledem k tomu, že tedy řízení nebylo dosud skončeno, nemůže k němu Ministerstvo financí poskytovat žádné bližší informace. V této souvislosti se ale nabízí připomenout, že Ministerstvo financí uspělo již ve dvou tzv. solárních sporech, a to s definitivní platností.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.