CZ EN

Rozhovor s ministryní Alenou Schillerovou o EET

Lidové noviny | 1.12.2017 | Rubrika: Rok s EET | Strana: 2


* LN Podařilo se naplnit v prvních etapách EET vše tak, jak jste si představovali?

Musíme si uvědomit, že EET je jedním z největších IT projektů vlády za minulé volební období. Navzdory krátkému času na přípravu celého systému se vše podařilo podle plánů.


* LN Udělali byste takhle s ročním odstupem něco jinak než v úvodu při zahájení celého projektu?

Jsem přesvědčena, že jsme udělali maximum možného jak po technické stránce, tak po zajištění dostatečného informačního servisu pro podnikatele.


* LN Objevují se návrhy, co vše vyjmout z EET. Jste ochotna uvažovat o zásadnějších změnách?

Část výjimek jsme schválili, ale od počátku trváme na tom, aby se EET vztahovala na hotovostní platby napříč všemi podnikatelskými obory.


* LN Stát už sbírá obrovské množství finančních a účetních údajů. Nebylo by načase je využít k úlevě od administrativy alespoň pro nejmenší podnikatele?

Na zjednodušení daňového systému pracujeme už od roku 2016 v rámci projektu Moje daně. Součástí je i zavedení internetového portálu podobného internetovému bankovnictví, kde si v budoucnu každý vyřeší daně z pohodlí domova. Osobně považuji tento projekt v současné době za svoji největší prioritu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.