CZ EN

Reakce MF na článek „Bez odměn“ týdeníku Reflex ze dne 18.6. 2015

"Bez odměn"
Zdroj: Reflex | 18.6.2015 | Rubrika: Ekonomika | Strana: 14 | Autor: Miroslav Cvrček

Reakce MF:

Ministerstvo financí odmítá tvrzení uvedené v týdeníku Reflex, že se ministr financí snaží prosazovat své zájmy ve vedení společnosti ČEZ tím, že nepřiznává odměny svým úředníkům zastoupeným v dozorčí radě společnosti. Dle zákona nemohou státní zaměstnanci jako členové řídících nebo kontrolních orgánů obchodních korporací provozujících podnikatelskou činnost pobírat odměnu. Odměnou se rovněž rozumí i tantiéma pro členy orgánů.

Ministerstvo financí jako majoritní akcionář společnosti ČEZ, a.s. předložilo valné hromadě ČEZ, a.s., která se konala dne 12. 6. 2015, protinávrh k usnesení k bodu č. 5 „Rozhodnutí o rozdělení zisku ČEZ, a.s. za rok 2014“, jehož podstatou bylo nevyplacení tantiém. Jako důvod byla uvedena skutečnost, že majoritní akcionář nesouhlasí s výplatou tantiémy v době, kdy společnosti klesá ziskovost a musí realizovat radikální úspory. V takové situaci musí začít orgány společnosti u sebe. To je věcí jejich sounáležitosti s firmou a uplatněním zásady správně řízené společnosti.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.