CZ EN

Ministr Kalousek odmítl nařčení z nátlaku na vyšetřovatele

Rozhovor s Miroslavem Kalouskem, ministrem financí.
Zdroj: Lidovky | 29.6.2012 | Rubrika: Zprávy z domova| Autor: Martin Nevyhoštěný | Téma: Ministr financí


Ministr financí Miroslav Kalousek důrazně popírá nařčení z ovlivňování vyšetřování jeho kolegyně Vlasty Parkanové a vyhrožování detektivovi. Policisté prý podle něj šíří pomluvy. „Mně to dokresluje postup vyšetřovatele v celé kauze,“ řekl Kalousek serveru Lidovky.cz „Je to sprostá pomluva estébáckého charakteru,“ tvrdí Miroslav Kalousek (TOP 09) v rozhovoru pro Lidovky.cz o zprávě serveru Respekt.cz, podle které měl ministr vyhrožovat hlavnímu vyšetřovateli v kauze CASA Jiřímu Mazánkovi. Ministr financí měl podle serveru Mazánkovi do telefonu říct, že „u policie skončil“. 

Telefonát se podle Kalouska odehrál ve čtvrtek či pátek minulého týdne. Vyšetřovatel měl o něj prý sám žádat.

* Lidovky.cz: Volal jste panu Mazánkovi? O čem jste se bavili?

Ano, skutečně jsem mu volal, protože jsem byl před tím u něj na podání vysvětlení. Když jsem zjistil, z čeho jsou ti dva lidé obviněni ( Vlasta Parkanová a šéf vyzbrojování ministerstva Jiří Staněk – pozn. red. ), tak jsem mu zavolal, že státnímu žalobci zasílám odborné stanovisko ministerstva financí.

* Lidovky.cz: Vaše stanovisko zpochybňuje obvinění Vlasty Parkanové. Na ostrá slova tedy mohlo dojít...

Ten dokument si vyžádal mandátový a imunitní výbor. Jen jsem panu Mazánkovi řekl, že se docela divím, že si za celé ty dva roky stanovisko nevyžádal on sám.

* Lidovky.cz: Nátlak na vyšetřovatele tedy odmítáte...

Je to absurdní pomluva estébáckého charakteru. Rezolutně popírám, že bych řekl jakoukoliv osobní větu o tom, že někdo někde skončí nebo začne. Ten rozhovor proběhl jen mezi námi. Kde se asi ta pomluva objevila, když máme tak charakterní, čestné a mlčenlivé orgány činné v trestním řízení?

* Lidovky.cz: Jedná se o vážné obvinění. Hodláte se proti němu nějak bránit?

Ne, i když je to sprostá pomluva. Mně to jen dokresluje postup vyšetřovatele v celé kauze.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.