CZ EN

Zrušení stropů na zdravotní a sociální pojištění

www.tyden.cz , 5.3.2009, Vláda šampaňského a utopenců, M. Korecký: Ministři financí a práce se dohodli, že se na dva roky zruší stropy na zdravotní a sociální pojištění. Zastropování těchto plateb bylo přitom jedním z nejvíce průlomových a chvályhodných počinů Topolánkovy vlády v rámci reformy veřejných financí. Šlo tu o princip: člověk vysoce nadprůměrným platem nemá platit na pojistném desetitisíce měsíčně, když za to pak dostane stejné nebo víceméně srovnatelné služby a důchody jako jiný s platem průměrným. Časy jsou zlé, stropy padnou, ať bohatí klopí - zavelela teď pravicová vláda.

Komentář MF

Článek je zavádějící, protože se plánuje rušit pouze stropy na malou část pojistného, kterou hradí zaměstnanec. Jinými slovy, asi dvakrát větší část pojistného, kterou hradí zaměstnavatel (toto dělení je však formální, fakticky je jedno, kdo jakou část hradí) stále zůstává zastropovaná.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.