CZ EN

Motivový obrázek

Předsedou představenstva EGAP se stal David Havlíček

Novým předsedou představenstva Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) je ode dneška David Havlíček, kterého představenstvo pojišťovny zvolilo do svého čela na pondělním jednání.

Do představenstva pojišťovny zvolilo D. Havlíčka Ministerstvo financí rozhodnutím jediného akcionáře v působnosti valné hromady 15. března 2023. 

David Havlíček úspěšně prošel výběrovým řízením vypsaným Ministerstvem financí ČR na konci minulého roku a jeho nominaci do představenstva EGAP doporučil i vládní Výbor pro personální nominace. 

D. Havlíček působil v pojišťovně na různých pozicích více než deset let, od roku 2016 jako její finanční ředitel. 

„Chtěl bych navázat na úspěchy, kterých pojišťovna za dobu své třicetileté existence dosáhla a soustředit se na aktuální výzvy, v první řadě ve spolupráci se státem znovu nastartovat podporu vývozu na Ukrajinu, abychom pomáhali českým exportérům,“ uvedl Havlíček. 

Bývalý předseda představenstva EGAP Jan Procházka v únoru funkci po 10 letech opustil. Byl jmenován novým členem bankovní rady České národní banky.

Ing. DAVID HAVLÍČEK, Ph.D., CFA – jeho stručný životopis

Absolvoval Fakultu financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde rovněž získal titul Ph.D. v oboru finance. Je také držitelem mezinárodního certifikátu v oblasti financí CFA. Po vysoké škole pracoval mj. na Úřadu vlády ČR jako vedoucí ekonomických analýz. V EGAP působí na různých pozicích přes 10 let. Nejprve jako poradce generálního ředitele, poté byl ředitelem pro strategická rozhodnutí a Solvency II a od roku 2016 vedoucím finančního úseku. V současnosti je také koordinátorem Národní ekonomické rady vlády (NERV). Financím se věnuje i ve své publikační činnosti, je spoluautorem knihy Investor 21. století. 
 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.