CZ EN

Motivový obrázek

Na místo náměstka sekce Mezinárodní vztahy a finanční trhy byl na MF ke dni 1. dubna 2022 jmenován Jiří Georgiev

JUDr. Jiří Georgiev, Ph.D. se bude na Ministerstvu financí zabývat záležitostmi Evropské unie, zejména v souvislosti s nadcházejícím předsednictvím České republiky v Radě EU. Na starosti bude mít dále agendu regulací finančního trhu, a to jak na evropské, tak tuzemské úrovni.

Stane se také zástupcem Ministerstva financí ve Výboru pro hospodářskou a finanční politiku a bude pravou rukou ministra financí Zbyňka Stanjury při předsedání Radám EU ve formaci ministrů financí a hospodářství (ECOFIN). Agenda nového náměstka bude též zahrnovat oblast mezinárodních vztahů v kontextu členství ČR v mezinárodních finančních institucích, či problematiku finančních mechanismů EHP/Norska a programu švýcarsko-české spolupráce.

Jiří Georgiev je expertem na poli evropského, ústavního a správního práva, externě působí jako lektor na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. V minulosti byl poradcem senátního Výboru pro záležitosti EU a zástupcem vrchního ředitele Sekce pro evropské záležitosti na Úřadu vlády, následně působil jako ředitel odboru právního na Ministerstvu zemědělství a jako právník Nejvyššího kontrolního úřadu. Doma i v zahraničí publikoval řadu odborných textů, zejména v oboru mezinárodních vztahů a veřejnoprávních disciplín.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.