CZ EN

Motivový obrázek

Ministerstvo financí zveřejňuje interní audit vybraných činností Odboru vnějších vztahů a komunikace

Na základě pokynu ministra financí Zbyňka Stanjury provedl auditorský tým Ministerstva financí (dále MF) v únoru 2022 interní audit vybraných činností Odboru vnějších vztahů a komunikace v období od 1. 1. 2019 – 31. 12. 2021.

Audit prověřoval především činnost vybraných zaměstnanců tohoto odboru a míru jejich participace na audiovizuálních výstupech na sociálních sítích, webu a dalších komunikačních kanálech MF. Audit, který byl dokončen dne 14. 2. 2022, dále zkoumal jejich platové a personální zařazení na výše zmíněném odboru a způsob jejich řízení, hodnocení a odměňování.

Za mě je to jednoznačné zneužití zdrojů ministerstva financí k vlastní sebeprezentaci. Výsledkem je ohromné množství fotek a videí, ke kterým nemá ministerstvo žádný přístup a které se v mnoha případech ani netýkají jeho agendy. A to vše za peníze každého z nás. Své předchůdkyni doporučuji vyvození okamžité politické odpovědnosti. Sám nyní v této věci zvažuji a nevylučuji další kroky," říká k závěrům auditu ministr financí Zbyněk Stanjura a dodává: „Nikdo v tuto chvíli za peníze ministerstva financí nespravuje mé osobní účty na kterékoli sociální síti a tak to samozřejmě i zůstane. Tiskový odbor potřebuje standardní vedení, adekvátní platy, zajištění účelného nakládání s veřejnými prostředky a hlavně jasnou strategii propagovat práci úřadu primárně prostřednictvím komunikačních kanálů ministerstva."

Rozhodnutí prověřit některé činnosti vybraných zaměstnanců Odboru vnějších vztahů a komunikace učinil ministr financí Zbyněk Stanjura poté, co média informovala o nestandardním odměňování zmíněných pracovníků za audiovizuální činnosti, které v mnoha případech nesouvisely s agendou MF.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.