CZ EN

Účetní a daňoví poradci svou činnost provozovat mohou

Vládním usnesením č. 217/2021 došlo k odstranění výjimky pro provoz účetních a poradenských služeb v provozovně dle živnostenského zákona. Omezení se nicméně týká provozoven, nikoli výkonu činnosti jako takové. Účetní a poradenské činnosti dle živnostenského zákona mohou být nadále vykonávány, a to i v provozovně, avšak bez přítomnosti klienta. Zakázaný není výkon činnosti v místě podnikání klienta či jinde mimo provozovnu a rovněž není zakázána realizace předání dokumentace a podkladů. Nicméně i pro tyto případy se obecně doporučuje maximálně využívat distanční formy předání a omezovat tak počet a intenzitu fyzických kontaktů..

Zároveň připomínáme, že Ministerstvo financí odložilo termíny některých daňových povinností a prominutí některých správních poplatků. Například daňové přiznání pro daň z nemovitých věcí můžete letos podat bez sankce až do 1. dubna 2021. Daň musí být zaplacena do 31. května 2021. U daně z příjmů fyzických osob navíc platí, že se posouvá lhůtu pro podání daňového přiznání a zaplacení daně z příjmů o jeden měsíc. Papírová podání musí být odevzdána do 3. května 2021, kdežto elektronická podání například prostřednictvím nového online finančního úřadu do 1. června 2021.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.