CZ EN

Modernizovaný Hotel Thermal přivítá první hosty

Komplexní modernizace Hotelu Thermal v Karlových Varech vlastněného státem prostřednictvím Ministerstva financí vstupuje do finální fáze. Hotelový komplex se tak může začít postupně otevírat veřejnosti. První hosty jedna z ikon Karlových Varů přivítá již v pátek 25. června, kdy bude zpřístupněno prvních 40 zrekonstruovaných pokojů ve dvou patrech hotelu. V následujících týdnech bude postupně kapacita hotelu rozšiřována až na celkovou kapacitu 273 pokojů. Hotelový komplex tak bude připraven na pořádání Mezinárodního filmového festivalu, který se uskuteční 20 - 28. srpna 2021.

Zároveň se v prvním srpnovém týdnu veřejnosti otevře očekávaná bazénová část hotelu, která nabídne unikátní koupání v teplé vřídelní vodě s výhledem na historické centrum města. Kompletně vybudovaný bazénový komplex, který bude zahrnovat také wellness a saunový svět, bude otevřen 15. září.

Průběh modernizace dnes přímo na místě zhodnotila ministryně financí Alena Schillerová. "Turisté i místní se opravdu mají na co těšit. Hotel Thermal se stane kulturním a lázeňským centrem, které bude dělat České republice to nejlepší jméno. Modernizované pokoje přímo lákají k pobytu, k tomu fantastické výhledy na město a zcela unikátní bazénový komplex s teplou vřídelní vodou, který nemá v České republice obdoby. Myslím, že reprezentativnější sídlo by mezinárodní filmový festival hledal opravdu těžko", řekla Alena Schillerová.

Ministerstvo financí zároveň počítá s dalšími investicemi do hotelu. Na dnešní tiskové konferenci představilo plán do roku 2025, který zahrnuje například revitalizaci promenádní plochy, vodních prvků, rekonstrukci teras nebo restaurování uměleckých děl v areálu.

K modernizaci interiéru i exteriéru hotel přistupuje s respektem k brutalistní architektuře tvůrců. Snahou je i ve spolupráci s památkovým ústavem zachovat unikátní vzhled hotelu, který patří k nejzajímavějším architektonickým památkám druhé poloviny 20. století.

Více informací v prezentaci z tiskové konference: Průběh Modernizace Hotelu Thermal a další plány jeho rozvoje (.PDF, 797 kB)

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.