CZ EN

Novým členem představenstva MERO ČR, a.s. se stal Jaroslav Kocián

Ministerstvo financí, na základě výsledku výběrového řízení, dnes zvolilo do funkce člena představenstva společnosti MERO ČR, a.s. Ing. Jaroslava Kociána. Za účasti zástupců Ministerstva financí dnes v sídle společnosti v Kralupech nad Vltavou nastoupil do funkce.

Jaroslav Kocián má bohaté profesní zkušenosti z Ministerstva obrany, kde postupně působil na vrcholných manažerských postech spojených převážně s řízením logistiky. Naposledy v rámci ministerstva pracoval jako zástupce náčelníka Generálního štábu. Z pozice velitele sil podpory byl například zodpovědný za správu majetku, akviziční proces, logistiku, včetně přepravy, skladování a distribuce pohonných hmot a za spolupráci se SSHR. V oblasti ochrany kritické infrastruktury úzce spolupracoval se všemi společnostmi s vlastnickým podílem státu včetně MERO a.s.. V prostředí Severoatlantické aliance působil na velitelství v Bruselu nebo v Nizozemsku. Na štábech NATO byl jako ředitel divize zodpovědný mj. za integrovaný zdrojový management. Ve prospěch akcionáře i společnosti MERO ČR, a.s. bude rozvíjet zkušenosti, které získal během své mnohaleté manažerské profesní kariéry v mezinárodním a národním prostředí.

Ing. Jaroslav Kocián (56) vystudoval Univerzitu obrany v Brně a získal certifikát na NATO Defense College v Římě. Je držitelem bezpečnostní prověrky na stupeň přísně tajné a rovněž bezpečnostní prověrky NATO Top Secret.

„Do výběrového řízení se přihlásil úctyhodný počet šestnácti kandidátů. Pan Kocián byl ve velké konkurenci vybrán jak díky svým obrovským zkušenostem v oboru, tak díky nezpochybnitelným manažerským dovednostem. Jeho výhodami jsou rovněž výborná jazyková vybavenost a nejvyšší bezpečnostní prověrka. Stát jako stoprocentní akcionář společnosti Mero bude nadále těžit z jeho cenných služeb,“ uvedl Ondřej Landa, náměstek ministryně financí pro řízení sekce právní a majetek státu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.