CZ EN

Na dopravní stavby půjde příští rok dalších 5 miliard

Ministryně financí Alena Schillerová a ministr dopravy Vladimír Kremlík se na dnešním jednání dohodli na navýšení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury o 5 miliard korun oproti původnímu návrhu. Na výstavbu a údržbu silnic, železnic a dalších infrastrukturních staveb tak v příštím roce půjde z národních zdrojů rekordních 70 miliard korun.

„Výdaje na investice jsou motorem ekonomiky, zvláště v době zpomalování jejího růstu. A to zejména investice pro jednu a více generací. Snažíme se na ně dát maximum peněz, abychom udrželi příznivý ekonomický vývoj i v dalších letech. Tyto výdaje se naší ekonomice v budoucnu vrátí,“ uvedla po schůzce ministryně financí Alena Schillerová.

„Paní ministryně si uvědomuje, že v době zpomalující se ekonomiky nelze neinvestovat do dopravní infrastruktury, nelze podseknout investice. Z hlediska Státního fondu dopravní infrastruktury budeme z hlediska národních zdrojů mít částku přibližně 70 miliard korun,“ doplnil ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.