CZ EN

Reakce Andreje Babiše na vyjádření ministra Jurečky ohledně 3. a 4. fáze EET

Start 3. a 4. fáze je dán platným a účinným zákonem, který jednomyslně schválila současná vládní koalice, včetně KDU-ČSL. Předvolební a před-sněmový obrat ministra zemědělství považuji za překvapivý také z toho důvodu, že když Ministerstvo financí na podzim prosazovalo vyjmutí drobných živnostníků s obratem do 250 tis. Kč ročně z EET v rámci rozšíření institutu paušální daně, poslanci KDU ČSL tento návrh nepodpořili. Za myšlenkou vyjmout podnikatele aplikující paušální daň z povinnosti evidovat tržby i nadále stojím a budu usilovat o její prosazení, na rozdíl od úplného vyjmutí oborů 3. a 4. vlny, které by představovalo zcela nesystémový krok.

Ministerstvo financí od počátku trvá na tom, aby se elektronická evidence tržeb vztahovala na hotovostní platby napříč všemi podnikatelskými obory a v této podobě je zákon také podporován drtivou většinou podnikatelských a oborových svazů a asociací. Neumím si představit, že bychom polovině podnikatelů povinnost evidovat uložili a druhou polovinu jí zprostili! Pana ministra Jurečku si dovoluji upozornit, že těch co fakturují tzv. „se splatností“, tedy s úhradou na bankovní účet, se EET samozřejmě netýká.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.