CZ EN

Úvěrová smlouva s OKD podepsána

V pondělí 15. srpna 2016 byla mezi společností Prisko, jejíž jediným akcionářem je Ministerstvo financí, a společností OKD, uzavřena úvěrová smlouva na maximální výši 700 milionů korun. O pomoci společnosti OKD formou mimořádné půjčky podmíněné reorganizací společnosti rozhodla Vláda ČR na svém jednání 27. července 2016.

Smlouva byla uzavřena za standardních tržních podmínek, včetně úrokové sazby a dostatečného zajištění ve formě zástavy celého závodu OKD, pohledávek či akcií. V případě, že nedojde ze strany OKD ke splacení úvěru, bude tak mít Prisko možnost uspokojit se ze zástav. Úvěrovou smlouvu postupně projednali a doporučili prozatímní věřitelský výbor, insolvenční správce a schválil ji i soud.

Na základě žádosti o čerpání první části půjčky, jejíž doručení očekáváme 16. srpna 2016, uvolní společnost Prisko částku ve výši 150 milionů korun. První část půjčky by tedy OKD mělo obdržet během 2-3 dnů. Čerpání každé části půjčky bude probíhat na základě přísného posuzování odůvodněnosti potřeby takového čerpání.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.