CZ EN

Ministerstvo financí hostilo významné mezinárodní setkání k modernizaci daní

Ve dnech 23. až 24. června 2016 se na Ministerstvu financí konalo, pod záštitou International Property Tax Institute v Kanadě (IPTI), setkání expertů z oblasti zdaňování a oceňování nemovitých věcí z celého světa. Cílem setkání byla výměna informací, zkušeností a doporučení vhodných možných cest modernizace zdaňování nemovitých věcí v zemích Střední a Východní Evropy.

“Velmi si cením toho, že Ministerstvo financí mohlo hostit tak významné mezinárodní setkání. Považuji to za důležitý krok směrem ke zlepšování našeho daňového systému v oblasti majetkových daní,” říká náměstkyně ministra finance Alena Schillerová.

Majetkové daně jsou ve vyspělých zemích světa považovány za daně významného charakteru v rámci daňového systému dané země, a proto řada zemí Střední a Východní Evropy usiluje o jejich modernizaci. Zkušenosti a doporučení zahraničních expertů z této oblasti jsou proto bezesporu přínosným zdrojem informací pro zkvalitnění správy a výběru těchto daní. Vzájemná výměna informací v rámci uskutečněného setkání přispěje zásadní měrou pro další budoucí spolupráci, sdílení zkušeností a výsledků dosažených jednotlivými zeměmi a bude využita při zefektivnění správy majetkových daní v České republice.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.