CZ EN

Ministr financí přijal skupinu amerických přátel České republiky

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš se dne 8. října setkal s delegací americké organizace American Friends of the Czech Republic.

Hlavním tématem bilaterálního jednání ministra financí a šestnácti zástupců americké organizace, mezi kterými například byl bývalý velvyslanec USA v České republice William J. Cabaniss či prezident organizace Thomas A. Dine, byly možnosti vzájemné spolupráce a prohlubování transatlantických vztahů na politické úrovni.

„Vztahy mezi Spojenými státy americkými a Českou republikou zůstávají na velmi dobré úrovni i díky krajanským spolkům,“ prohlásil po setkání ministr financí Andrej Babiš. Mezi další témata jednání patřila i například Transatlantická dohoda o obchodu a investicích mezi USA a EU (TTIP), společné snahy v oblasti lidských práv nebo společný boj proti korupci.

Ministr financí Andrej Babiš se zástupci americké organizace hovořil také o současné ekonomické situaci v České republice, svých představách a prioritách v oblasti hospodářské politiky či o podpoře výměn vysokoškolských studentů mezi oběma zeměmi.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.