CZ EN

Ministerstvo financí jmenovalo nové členy představenstva společnosti MERO

Ministerstvo financí, jediný akcionář společnosti MERO ČR, na základě podnětu dozorčí rady odvolalo z představenstva společnosti Jaroslava Pantůčka, Libora Lukáška a Vlastimila Bouru.

Do představenstva společnosti byli současně jmenováni Stanislav Bruna a Otakar Krejsa. Jejich úkolem bude zajistit další zefektivnění hospodaření společnosti, zajistit kontinuitu obchodních vztahů s klíčovými zákazníky a připravit strategii společnosti v historicky nových podmínkách vývoje rafinérského průmyslu v celoevropském kontextu a tedy i v ČR.

Stanislav Bruna a Otakar Krejsa jsou předními odborníky v oboru zpracováni ropy. V polovině loňského roku byli jmenováni do dozorčí rady společnosti MERO a získali tak dostatečný přehled o činnosti společnosti pro naplnění požadovaných úkolů jediného akcionáře a zajištění ropné bezpečnosti státu.

MERO ČR (mezinárodní ropovody) je vlastníkem a provozovatelem české části ropovodu Družba a ropovodu IKL a společností zajišťující skladování nouzových strategických zásob ropy ve vlastnictví České republiky. Jediným akcionářem této strategické společnosti je Česká republika prostřednictvím Ministerstva financí, které v ní vykonává akcionářská práva státu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.