CZ EN

MF důrazně varuje české sázející před aktivitami společnosti Lottoland

Ministerstvo financí jako správní orgán příslušný k vydání povolení k provozování číselných loterií upozorňuje české sázející, že společnosti Lottoland nebylo vydáno povolení provozovat číselnou loterii Eurojackpot. Přesto společnost Lottoland sázky na Eurojackpot v České republice nabízí. Společnost rovněž nemá povolení k provozování této loterie ani v žádném jiném státě, který se jí účastní.

Z povahy neoprávněného provozování loterií a jiných podobných her vyplývají pro sázející dva důsledky. Prvním je nemožnost zaručení řádného průběhu loterie a jiné podobné hry, a z toho vyplývajících záruk pro sázející, jimiž jsou například vyplacení výher, zabránění hře osobám mladším 18 let, řádné reklamační řízení a další. Z webových stránek společnosti Lottoland dále vyplývá, že společnost nabízí dvě modifikace oproti legálním provozovatelům Eurojackpotu, a to dvojitý jackpot a číselný štít. Vzhledem k jejich povaze a výši možných výher v číselné loterii Eurojackpot, je pravděpodobné, že společnost Lottoland nebude schopna závazky z nich vzniklé plnit.

Ministerstvo financí dále upozorňuje na skutečnost, že společnost Lottoland má sídlo na Gibraltaru. Dle ustanovení loterního zákona je ovšem účast na sázkách v zahraničí, při nichž jsou sázky placeny do zahraničí, zakázána. Čeští sázející proto prostřednictvím společnosti Lottoland sázet nesmějí. V případě porušení tohoto zákazu se sázející vystavují možnosti uložení pokuty až do výše 10 000 000 Kč.

Ministerstvo financí na základě řady podnětů, jež obdrželo v posledních dnech, předalo celou věc k prošetření orgánu státnímu dozoru – Specializovanému finančnímu úřadu. Ten může uložit společnosti Lottoland pokutu až do výše 10 000 000 Kč. Zároveň bylo v této věci podáno trestní oznámení.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.