CZ EN

Ministr financí dnes podepsal odvolání vedoucího samostatného oddělení Radka Šnábla

Ministr financí Jan Fischer podepsal odvolání vedoucího samostatného oddělení Mezinárodní ochrana investic a zahraniční pohledávky Radka Šnábla.

Dnešní schůzka mezi ministrem a panem Šnáblem plánovaná na 10 hodin se neuskutečnila z důvodu nedostavení se bez omluvy pana Šnábla. Z tohoto důvodu bude odvolání panu Šnáblovi doručeno poštou.

Ministr financí k tomu uvádí: „Jeho pracovní návyky a způsoby se neslučují se standardem zaměstnance Ministerstva financí.“ A dále dodává: „Pověřil jsem interní audit, aby zahájil šetření fungování oddělení, které pan Šnábl vedl.“

Vedením samostatného oddělení je pověřena náměstkyně ing. Eva Anderová, která na Ministerstvu financí působila více jak 6 let v pozici ředitelky odboru pro mezinárodní vztahy a finanční politiku.

Náměstkyně Anderová dodává: „Veškeré soudní spory a žaloby vedené proti státu jsou naprosto pod kontrolou a odchod pana Šnábla nijak neohrozí jejich průběh ani výsledky.“

 

Bc. Ondřej Šrámek,
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.