Stanovisko ministra financí Miroslava Kalouska – trestní oznámení ve věci Ostroj Opava

Dnes jsem byl opětovně účelově osočen a mediálně kriminalizován ze strany Věcí veřejných, tentokrát ve věci pohledávek státu za společností Ostroj Opava. Po rychlém prověření právní historie tohoto případu mohu jednoznačně prohlásit: Operace s pohledávkami Ostroj Opava provedlo Konpo, s.r.o. (dceřiná společnost České konsolidační agentury) v roce 2001. Stejně tak v roce 2001 došlo v katastru nemovitostí k výmazu zástavních práv. Celá kauza byla v následujících letech mnohokrát šetřena orgány činnými v trestním řízení, padlo několik obvinění a byly vyneseny nepravomocné rozsudky, které byly později vrchním soudem zrušeny.

Je zdokumentovaným faktem, že k nevratným právním krokům došlo v roce 2001, kdy jsem byl řadový opoziční poslanec a v ČR vládl kartel opoziční smlouvy. Jsem kdykoli připraven příslušné dokumenty předat orgánům činným v trestním řízení. Cítím povinnost bránit nejen své dobré jméno, ale veřejně čelit fízlovskému politickému stylu Věcí veřejných. Podávám proto na místopředsedu Jarolíma trestní oznámení pro trestné činy pomluvy a křivého obvinění.

Miroslav Kalousek,
ministr financí