CZ EN

Miroslav Kalousek podruhé oceněn jako ministr financí roku

Ocenění „ministr financí roku 2011 pro oblast rozvíjející se Evropy“ bylo dnes předáno Miroslavu Kalouskovi prestižním časopisem Emerging Markets při příležitosti výročního zasedání Světové banky a Mezinárodního měnového fondu.

„Udělení ceny vnímám jako ocenění snahy České republiky o úspornou fiskální politiku,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. Nominace a volba vítěze se zakládá na hlasování několika desítek finančních analytiků, bankéřů a investorů ze soukromého i veřejného sektoru. Posuzován je především přínos předních tvůrců hospodářské politiky, v tomto případě přínos pro řízení fiskální politiky státu.

Emerging Markets ve své tiskové zprávě zdůvodnil své druhé ocenění, které dosud neobdržel žádný jiný ministr financí, hlavně přínosem ministra Kalouska k upevnění postavení České republiky na mezinárodní úrovni. Jeho úsilí o obezřetnou fiskální politiku se odrazilo ve vnímání světových investorů a zvýšení důvěryhodnosti České republiky na finančních trzích. Časopis také zmínil nedávné zvýšení ratingu České republiky agenturou Standard & Poor´s a upozornil, že trendem u mnoha jiných zemí je naopak jeho snižování.

„I díky tomu se staly naše dluhopisy vyhledávanou a bezpečnou investicí, což mi potvrdili také zástupci významných finančních skupin, se kterými jsem se setkal ve Washingtonu,“ řekl Miroslav Kalousek. „Tyto skupiny nedávno rozšířily řady primárních dealerů na trhu českých státních dluhopisů. A jestliže jsou ochotny kupovat české dluhopisy ve velkých objemech s velmi nízkou rizikovou přirážkou, jedná se i o dobrou investiční příležitost pro české domácnosti,“ dodal ministr Kalousek s odkazem na aktuální projekt Spořicí státní dluhopisy, které si mohou čeští občané kupovat od 3. října. 

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF

Fotogaleri - Ministr financí Miroslav Kalousek převzal ocenění „nejlepší ministr financí pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik“ za rok 2011

Fotografie č. 1

Ministr financí Miroslav Kalousek přijímá cenu od zástupce vyhlašovatelů ankety Emerging Markets Taimura Ahmada.

 

Fotografie č. 2

Ministr financí Miroslav Kalousek – cena: Ministrem financí roku 2011 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik, kterou právě převzal od zástupců vyhlašovatelů ankety Emerging  Markets.

 

Fotografie č. 3

Ministr financí Miroslav Kalousek při slavnostním projevu po jmenování Ministrem financí roku 2011 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik.

 

Fotografie č. 4

Miroslav Kalousek vyhlášen Ministrem financí roku 2011 pro oblast Emerging Europe.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.