Náměstek Martin Barták požádal o rozvázání pracovního poměru

Náměstek ministra financí Martin Barták svým dopisem ze dne 25. března požádal ministra financí Miroslava Kalouska o uvolnění z funkce a o rozvázání pracovního poměru dohodou s tím, že je pro něj nadále ekonomicky i sociálně neúnosné setrvávat na neplacené dovolené. Ministr financí dnes jeho žádosti s pochopením vyhověl a popřál Martinu Bartákovi hodně úspěchu v jeho další pracovní kariéře.

Ministr financí zároveň vyjádřil údiv nad nepřiměřeně dlouhým vyšetřováním jednoduchého nařčení. „Pokud by se jednalo o složité finanční či obchodní operace, ještě bych to chápal. Nerozumím ale tomu, proč půl roku trvá orgánům činným v trestním řízení odpověď na otázku, zda někdo něco řekl či neřekl na jedné recepci. Vzbuzuje to ve mně podezření z účelových průtahů. Požádám ministra spravedlnosti, aby prověřil důvody takto zdlouhavé činnosti,“ uvedl Miroslav Kalousek. „Tato neskutečně dlouhá doba jednak snižuje důvěru veřejnosti ve spravedlnost, ale především měla za následek neférové útoky na Martina Bartáka a celou jeho rodinu,“ dodal ministr financí.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí Ministerstva financí