CZ EN

Na zavedení Státní pokladny se podílí všechny kapitoly státního rozpočtu

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes zahájil setkání ekonomických náměstků všech kapitol státního rozpočtu s vedením resortu a projektového týmu Integrovaného informačního systému státní pokladny (IISSP). Toto setkání započalo další fázi zavedení systému Státní pokladny do státní správy.

Cílem pracovního jednání na odborné a technické úrovni bylo detailně projednat rozsah a formy požadované spolupráce, která je nezbytná pro implementaci projektu v rámci jednotlivých  kapitol, organizačních složek státu a dalších organizací napojených na státní rozpočet. Jde o první krok k plnému začlenění jednotlivých kapitol do projektu Státní pokladny a budoucímu využití plné funkcionality IISSP.

Integrovaný informační systém státní pokladny (IISSP) bude základním nástrojem pro transparentní a efektivní řízení a kontrolu veřejných financí podobně jako v ostatních vyspělých zemích. Hlavními komponenty budou Rozpočtový informační systém, Centrální účetní systém, Řízení státního dluhu a Platební styk. Podle zkušeností z okolních zemí by měl informačně ekonomický systém za plného provozu šetřit půl až jedno procento státního rozpočtu ročně a návratnost investice je odhadována na dva roky. Státní pokladna bude spuštěna k 1. lednu 2010.

Další informace naleznete na http://www.statnipokladnacr.cz/.

Ing. Radek Ležatka
oddělení Komunikace MF ČR
tiskový mluvčí IISSP

 


 

AV záznam z prezentace

Prezentace - z úvodního pracovního jednání se zástupci Kapitol - Praha 9. dubna 2009

projekt Státní pokladna
Integrovaný informační systém státní pokladny IISSP - Informační materiál pro kapitoly (.PPT, 2120 kB)

Ing. Pavel Nevšímal, Praha 9. dubna 2009

  • Zdroj: Ministerstvo financí, odbor 10 - referát Řízení projektu Státní pokladna, prezentace Integrovaný informační systém státní pokladny IISSP - Informační materiál pro kapitoly, publikováno 09.04.2009, ke stažení ve formátu PPT
 
Integrovaný informační systém státní pokladny IISSP - Procesní a funkční rámec IISSP (.PPT, 3129 kB)

Ing. Marcelína Horáková, Praha 9. dubna 2009

  • Zdroj: Ministerstvo financí, odbor 10 - referát Řízení projektu Státní pokladna, prezentace Integrovaný informační systém státní pokladny IISSP - Informační materiál pro kapitoly, publikováno 09.04.2009, ke stažení ve formátu PPT

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.