CZ EN

Přihlásili se čtyři zájemci o privatizaci ČSA

Dnes byly otevřeny obálky s přihláškami do veřejného výběrového řízení na prodej 91,51% podílu ve společnosti České aerolinie a.s. Zájem o účast ve výběrovém řízení projevili následující zájemci:

  • Konsorcium UNIMEX - TVS - tvořeno společnostmi:
    • UNIMEX GROUP a.s.
    • TRAVEL SERVICE a.s.
  • AIR FRANCE - KLM
  • DAROFAN a. s. - ze skupiny AEROFLOT
  • ODIEN AV III a. s. - ze skupiny ODIEN

Výběrové řízení je dvoukolové. První kolo je kvalifikační; jediným kritériem ve druhém kole bude výše nabídnuté a garantované kupní ceny. O výběru účastníků, kterým bude umožněno provést hloubkovou kontrolu společnosti a předložit závazné nabídky, rozhodne na svém jednání vláda.

Při tom přihlédne k tomu, zda  zájemce nepředstavuje bezpečnostní riziko (nepochází ze státu, který vláda považuje za rizikový z  hlediska ochrany mezinárodního míru a bezpečnosti, boje proti terorismu a ochrany lidských práv) a současně, zda není přímo nebo nepřímo ovládán státními strukturami států, jejichž zahraniční a vnitřní politika představuje riziko pro bezpečnost České republiky a je v rozporu s bezpečnostními zájmy České republiky.

Výběrové řízení bylo vyhlášeno 5. února 2009. Předpokládáme, že vítěz bude znám nejpozději do 30. září 2009.


Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.