Vyhlášení vítěze výběrového řízení na privatizaci Technoexportu

Ministerstvo financí vyhlašuje vítěze výběrového řízení na prodej 98,85 % akcií společnosti TECHNOEXPORT akciová společnost pro zahraniční obchod, jímž se stala společnost Chemoprojekt, a.s.

Ministr financí dnes jménem České republiky podepsal smlouvu o koupi a prodeji akcií, na jejímž základě bylo 98,85 % akcií Technoexportu  prodáno společnosti Chemoprojekt za cenu 516,72 mil. Kč. K převodu akcií dojde poté, co ÚOHS vydá rozhodnutí o povolení spojení a kupující uhradí doplatek kupní ceny.

Společnost Technoexport je předním českým vývozcem a dovozcem  investičních celků a jejich součástí pro celou řadu průmyslových oborů (např. zpracování ropy, chemický a potravinářský průmysl, gumárenství), který je schopen zajišťovat i modernizace a rekonstrukce stávajících provozů v uvedených průmyslových oborech. Za dobu své více než půlstoleté existence vyvezl Technoexport  přes 2 270 investičních celků do více než 40 zemí světa.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR