Informace k podávání daňového přiznání

Poslední březnový týden, tedy od  25. do 28. března, budou podatelny všech finančních úřadů otevřeny denně až do 18.00 hodin. Finanční úřady v sídlech okresů budou otevřeny i v sobotu 29. března, a to od 8.00 do 12.00 hodin. V den termínu pro podání daňového přiznání, tj. v pondělí 31. března,  budou podatelny všech finančních úřadů otevřeny do 18.00 hodin.

Všichni, kteří jsou povinni podat daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2007 nejpozději 31. března letošního roku, musí počítat s tím, že tento den připadá na pondělí. Nebude tedy možné spoléhat na „prodloužení“ termínu pro jeho podání tak, jako tomu bylo v loňském roce, kdy tento den připadal na sobotu, a daňové přiznání tak bylo možné podat ještě v pondělí druhého dubna.

I v letošním roce lze daňové přiznání podat elektronickou cestou, která přináší mnohem rychlejší zpracování údajů, šetří čas, zkracuje fronty na finančních úřadech a na poštách. Elektronicky je možné podávat daňová přiznání nejen k dani z příjmů fyzických či právnických osob, ale také k dani z přidané hodnoty, dani silniční nebo dani z nemovitostí.

Vzhledem k pozitivnímu ohlasu daňové veřejnosti z minulých let, bude i letos česká daňová správa vysílat své pracovníky do terénu, aby lidem usnadnila podání daňových přiznání zejména k dani z příjmů fyzických osob. Pracovníci finančních úřadů tak vyjedou do vybraných obcí, kde bude možné podat daňové přiznání na předem určených místech.

Česká daňová správa také sleduje moderní trendy elektronické daňové kontroly, které snižují administrativní nároky na poplatníky.

Ing. Jan Knížek,
vrchní ředitel Ústředního finančního a daňového ředitelství

Informační letáky

ke stažení

Daň z příjmů (.PDF, 98 kB)

• Co chystají finanční úřady k podání daňového přiznání za rok 2007?
  • Rozšířené úřední hodiny
  • Výjezdy pracovníků finančních úřadů do vybraných obcí

Termín pro podání daňového přiznání (.PDF, 639 kB)

• Pondělí 31.3.2008 - Termín pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2007
  • Daňové přiznání je možné podat

Daňové přiznání elektronicky (.PDF, 231 kB)

• Kde tuto možnost najdete?
  • Co k tomu potřebujete?
  • Jaké jsou další požadavky?

Dokumenty ke stažení