CZ EN

Prohlášení Ministerstva financí k dohodě s bankovním sektorem

Ministerstvo financí vnímá včerejší rozhodnutí České bankovní asociace jako vstřícný krok a potvrzení společného zájmu zlepšovat a posilovat bankovní sektor v České republice. Po usilovné snaze banky nakonec přistoupily k diskusi, po níž jsme od počátku volali. „Považujeme to za velký úspěch a jsme rádi, že bankovní sektor nakonec prokázal vůli a ochotu se dohodnout. Dnešním dnem začíná opravdová partnerská diskuse,“ říká náměstek ministra financí Tomáš Prouza.

Dohoda by měla zajistit realizaci řady navrhovaných změn formou samoregulace, některé změny budou po dohodě obou stran zapracovány do legislativy. Konkrétní znění a harmonogram postupu změn připraví do konce ledna expertní skupina složená se zástupců bank a Ministerstva financí.

Ministerstvo financí oceňuje rozhodnutí prezidia ČBA, že koordinací dalšího postupu ze strany ČBA bude pověřen člen prezidia Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel Živnostenské banky.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.