CZ EN

Ministerstvo financí prodlužuje termín pro diskusi s bankami

Ministerstvo financí ve středu 17. srpna 2005 vydalo a bankám působícím na českém trhu rozeslalo konzultační dokument s 88 otázkami. "Od počátku diskuse o situaci v bankovním sektoru jsme odvedli velký kus práce. Máme zájem o dialog a hledání řešení, která budou přínosná pro klienty i pro banky. Připravili jsme a k veřejné diskusi předložili poziční dokument, vytvořili jsme Expertní skupinu pro bankovnictví, jejíž práce se účastnili zástupci bankovního sektoru i spotřebitelských organizací. V dalším kroku jsme jednotlivé banky požádali o jejich názory a stanoviska k tématům, které se nyní diskutují," říká 1. místopředseda vlády a ministr financí Bohuslav Sobotka.

Podle původní dohody s Českou bankovní asociací byl stanoven termín na odeslání odpovědí na 24. srpna 2005. "Byli jsme ujištěni, že jde o dostatečnou dobu. Reakce bank ale ukazuje, že některé potřebují delší dobu. Stojíme o názor co nejširší části bankovního trhu a proto jsme se rozhodli termín pro odeslání odpovědí posunout na 30. srpna 2005," vysvětluje Tomáš Prouza.

Ministerstvo financí je připraveno o změnách v bankovním sektoru vést seriozní diskusi a rozeslání konzultačního materiálu je jedním z klíčových nástrojů této diskuse. "Pokud se banky rozhodnou na naše dotazy nereagovat, budeme to považovat za signál pro realizaci návrhů formou legislativních změn," dodává Tomáš Prouza.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.