CZ EN

Česká republika postoupila do další fáze čerpání prostředků z předvstupního nástroje PHARE.

Evropská komise včera České republice formálně udělila systém EDIS, který je nutnou podmínkou pro to, aby mohla nadále zadávat výběrová řízení na projekty PHARE. Po tomto datu je tedy možné opět vypisovat výběrová řízení a proplácet nové projekty financované z projektu PHARE.

Možnost zadávání nových projektů v rámci PHARE byla pozastavena v srpnu letošního roku z důvodu nedostatků v implementačním systému. Česká republika napravila zjištěné nedostatky a může tedy po čtyřměsíční pauze opět plně využívat prostředky tohoto předvstupního nástroje.

EDIS znamená nový způsob řízení a realizace nástroje předvstupní pomoci PHARE, v rámci něhož se odpovědnost za řízení PHARE plně přesouvá na Českou republiku. Tento systém je nutnou podmínkou pro to, aby Česká republika mohla nadále čerpat prostředky PHARE. Proto, aby tento systém byl jednotlivým institucím udělen musí splnit mj. podmínky stanovené auditory Evropské komise.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.