CZ EN

Kontrolní akce Přehrada

Ve čtvrtek 24. 4. 2003 v poledne začala a v pátek 25. 4. 2003 shodou okolností krátce před půlnocí skončila dosud největší kontrolní akce brněnských celníků, cizinecké policie a policie ČR pod názvem Přehrada. V areálu asijských velkokapacitních tržnic v Brně na Olomoucké ulici bylo provedeno celkem 514 prohlídek jiných prostor a pozemků, především kontejnerů, sloužících jako skladovací prostory, prodejních kójí asijských obchodníků, jejich dodávkových a nákladních vozidel, v souladu s trestním řádem.

Výsledkem akce, na které se podílelo více jak 180 celníků z Brna, Olomouce a Ostravy a více jak 60 policistů, je zajištění cca 90 tun zboží neoprávněně označeného ochrannou známkou. Převážně se jednalo o textilní výrobky a obuv (více jak 128 tisíc ks), v menším množství kožedělné výrobky (opasky a pouzdra na mobilní telefony). Předpokládaná vyčíslená cena zajištěného zboží se pohybuje kolem 135 milionů Kč. Zajištěné zboží bude sloužit jako důkazní materiál prokazující podezření na trestnou činnost jako zboží opatřené neoprávněně ochrannou známkou patřící jinému.

Akce je výsledkem velmi dobré spolupráce celní správy a Policie ČR, personálním nasazením i množstvím zajištěného zboží je největší v letošním roce.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.