CZ EN

Ministerstvo financí symbolicky podpořilo osoby s autismem

V noci z 2. na 3. dubna rozzářila budovu Ministerstva financí v Letenské ulici modrá barva. Rezort se tak poprvé připojil k celorepublikovému projektu „Česko svítí modře“, který už od roku 2014 pořádá platforma Naděje pro Autismus.

Symbolickou podporu lidem s tímto hendikepem i jejich rodinám vyjádřili také ministr financí Andrej Babiš a zaměstnanci ministerstva tím, že dnes do práce přišli v modrém oblečení nebo s nějakým doplňkem laděným do modré barvy.

V naší zemi žije odhadem 200 000 lidí, kteří jsou postiženi nějakou formou autismu. Modrá barva je nejen symbolem stability, jistoty, ale také komunikace. A právě díky tomuto „modrému“ projektu se posouvá komunikace a vzájemné pochopení lidí s autismem a široké veřejnosti zase o krok dál.

Celá kampaň potrvá až do konce dubna, o dalších akcích a aktivitách se dozvíte více na webových stránkách Naděje pro Autismus. Praktický soubor informací, jak rozeznat osoby s autismem, jak s nimi snadněji komunikovat a jak předcházet kritickým situacím, do kterých se tito lidé mohou dostat, naleznete také na stránkách Vlády ČR. Ta vloni, 8. února, projednala a schválila „Podnět k řešení situace života osob s poruchou autistického spektra a jejich rodin“, jehož cílem je přispět ke zlepšení situace těchto lidí a jejich rodin.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.