CZ EN

Ivan Pilný se rozloučil se zaměstnanci Ministerstva financí

Působení Ivana Pilného na Ministerstvu financí dnes skončilo. Ministr se rozloučil se shromážděnými zaměstnanci v atriu hlavní budovy, všem poděkoval za odvedenou práci a popřál jim příjemné vánoční svátky. „Jako příslovečný zimní král jsem bohužel neměl možnost se s řadou z vás setkat. To mne mrzí, protože si vaší práce a jejích vynikajících výsledků velmi vážím,“ zalitoval Ivan Pilný, že neměl dostatek času se s řadou zaměstnanců a jejich prací seznámit. „Alespoň jsem se mohl na jarním sportovním dni zúčastnit běžeckého závodu a jako jediný účastník v kategorii nad 70 let jsem doběhl první,“ zavzpomínal s úsměvem končící ministr.

Ivan Pilný se ve funkci věnoval především přípravě státního rozpočtu na rok 2018, v průběhu léta absolvoval náročná vyjednávání se zástupci všech ostatních resortů ohledně jejich rozpočtových požadavků. Na základě těchto jednání se podařilo udržet plánovaný schodek státního rozpočtu ve výši 50 miliard korun navzdory tomu, že souhrn nadpožadavků všech kapitol by vedl k deficitu zhruba trojnásobnému. Ivan Pilný se také stal prvním ministrem financí, který zastupoval Českou republiku na rozšířeném jednání Euroskupiny doplněném o zástupce členských zemí mimo eurozónu. Za jeho působení Ministerstvo financí dosáhlo průlomového vítězství v mezinárodní solární arbitráži, dosáhlo vynikajícího hodnocení od ratingových agentur a úspěšně zahájilo projekt Účtenkové loterie.

Ivan Pilný převzal úřad 24. května 2017 a řídil jej necelých 7 měsíců. V čele úřadu vystřídal Andreje Babiše, který dnes večer v roli předsedy vlády uvede do funkce novou ministryni financí. Tou se stává Alena Schillerová, dosavadní náměstkyně pro daně a cla.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.