CZ EN

Ministr financí se setkal s předsedou horní komory marockého parlamentu

Ve středu 18. května 2016 se místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí Andrej Babiš setkal s předsedou Sněmovny poradců Parlamentu Marockého království Abdelhakimem Benchamamchem v rámci jeho pracovní návštěvy ČR a Německa.

Oba vysocí státní činitelé si nejprve vyměnili své zkušenosti s fungováním vládních koalic a probírali témata nadcházejících voleb v obou státech. Poté následovala debata o vzájemných ekonomických i politických vztazích, během níž obě strany vyzdvihly rostoucí tendenci ve vzájemné obchodní výměně i v počtu návštěv na politické úrovni a shodly se na důležitosti rozvoje obchodní spolupráce.

Stranou pozornosti nezůstala ani otázka přímého leteckého spojení mezi Prahou a Casablankou. Přímé letecké spojení přispěje nejen k posílení obchodní výměny mezi oběma státy, ale napomůže zejména rozvoji turismu, který je z velké míry ovlivňován bezpečnostní situací v regionu. Zájem o Maroko jako turistickou destinaci roste především u ruských či čínských turistů. Maroko by nicméně uvítalo i zájem turistů z ČR, čemuž by přímé lety jistě napomohly.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.