CZ EN

Ministr financí Andrej Babiš se zúčastní sympózia o evropských financích v Bruselu

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš se dnes večer v Bruselu zúčastní sympózia na téma „Budoucnost financí EU“, které pořádá Ministerstvo financí Německa, FiFo Institut při univerzitě v Kolíně nad Rýnem a Univerzita Fridricha Alexandra v Norimberku.

Hlavním hostem této konference bude německý ministr financí Wolfgang Schäuble, který se ve svém projevu zaměří zejména na reformy v oblasti evropských financí. Následně proběhne panelová diskuze, která se bude opírat především o výsledky výzkumu „The Future of EU Finances“, na němž spolupracovali odborníci na právo a veřejné finance a akademici z Belgie, Itálie a Německa. Na základě těchto poznatků se budou hodnotit silné a slabé stránky současného financování a hledat nové možnosti a způsoby, jak efektivně a transparentně pracovat s vlastními zdroji do budoucna.

Sympózia se také zúčastní odborníci, jako například viceprezidentka Evropské komise Kristalina Georgieva, Thiess Büttner, ředitel zmiňovaného výzkumného projektu, či Mario Monti, předseda expertní skupiny na vlastní zdroje (HLGOR), která již od roku 2014 vydává pro Evropskou komisi doporučení v oblasti financování.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.