CZ EN

Andrej Babiš debatoval o blokaci nelegálního online hazardu se studenty VŠE

Ve čtvrtek 5. dubna se ministr financí Andrej Babiš, navzdory nemoci, zúčastnil na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze debaty na téma: „Ohrozí regulace online hazardu svobodu internetu?“, kterou pořádala Katedra politologie.

„Sebral jsem poslední zbytky sil, abych dodržel slib, který jsem dal studentům VŠE. Dal jsem jasně najevo, že jsem otevřený diskuzi o údajném ohrožení svobody internetu regulací nelegálního on-line hazardu,“ okomentoval svou přítomnost na debatě Andrej Babiš.

Ministr se zde názorově střetl s ústavním právníkem Markem Antošem, výkonným ředitelem Asociace provozovatelů kursových sázek Markem Hermanem a předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem. Debatu moderoval vedoucí Katedry politologie Karel Müller.

Kromě půl druhé stovky studentů akce přilákala i řadu zástupců oborových organizací, kteří průběh debaty pečlivě sledovali a následně ministra financí a přítomné odborníky z Ministerstva financí konfrontovali svým úhlem pohledu. Ačkoliv se řečníci nedobrali jednoznačnému konci, debata ukázala, že opatření blokace nelegálních stránek s internetovým hazardem, které z důvodu jeho efektivnosti zavedlo již 18 států Evropské unie, je nutné nadále veřejně diskutovat a vyvracet stále velké množství mýtů.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.