CZ EN

Ministerstvo financí navštívil britský ministr pro obchod a investice Greg Hands

Pověřená náměstkyně sekce Mezinárodní vztahy Milena Hrdinková přijala v úterý 8. srpna ministra pro obchod a investice Spojeného království Velké Británie a Severního Irska (VB) Grega Handse. Jednání se dále zúčastnila britská velvyslankyně v ČR Jan Thompson, ředitel odboru Záležitostí EU Jiří Palán a ředitelka odboru Strategických společností a investičních pobídek Veronika Peřinová.

Obě strany na setkání probíraly dosavadní průběh vyjednávání o vystoupení Velké Británie z Evropské unie a shodly se na jeho uspokojivém hodnocení. Současně uznaly nutnost dostatečného pokroku v řešení otázek práv občanů a finančního vyrovnání před zahájením jednání o budoucích vztazích VB a EU. V říjnu 2017 se hodnocením dosavadního vyjednávání o Brexitu budou zabývat lídři států a vlád na Evropské radě ve formátu EU27. V rámci budoucích vztahů mají obě země zájem o udržení nadstandardních obchodních vztahů s minimem bariér i po vystoupení VB z EU. Vzájemné obchodní vztahy jsou v současnosti na velmi vysoké úrovni. UK je pro ČR velmi důležitý obchodní partner s rostoucím potenciálem. To dokazuje dlouhodobé umístění mezi čtvrtým a pátým místem nejvýznamnějších vývozních destinací ČR a obrat vývozu z ČR do UK ve výši více jak 200 miliard Kč v roce 2016. V ČR také působí více než 700 britských firem, které mají zájem dále rozvíjet hospodářskou spolupráci mezi oběma zeměmi.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.