CZ EN

Účetní konsolidace státu – informace pro příspěvkové organizace ve věci odsouhlasení pohledávek a závazků podle vyhlášky č. 312/2014 Sb.

Množí se dotazy malých příspěvkových organizací na předávání seznamů dodavatelů a odběratelů do centrálního systému účetních informací státu.

Příspěvkové organizace ani další účetní jednotky, které jsou zahrnuty do konsolidačního celku Česká republika, nepředávají žádné seznamy pohledávek a závazků.

Všechny příspěvkové organizace jsou od 1. 1. 2016 zahrnuty do konsolidačního celku Česká republika. Příspěvkové organizace, které nepředávají do centrálního systému účetních informací státu Pomocný analytický přehled podle § 3a odst. 2 vyhlášky č. 383/2009 Sb., nebudou pro účely účetní konsolidace státu předávat žádné dodatečné podklady ani provádět vzájemné odsouhlasení pohledávek a závazků podle § 22 vyhlášky č. 312/2014 Sb.

Příspěvkové organizace předávající Pomocný analytický přehled podle § 3a vyhlášky č. 383/2009 Sb. budou předávat tzv. rozšířený Pomocný analytický přehled a provádět vzájemné odsouhlasení pohledávek a závazků. Více informací o odsouhlasení naleznete v Metodické pomůcce pro vzájemné odsouhlasení pohledávek a závazků.

Pro případné dotazy je také možné využít e-mailovou adresu konsolidace@mfcr.cz

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.