CZ EN

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy uveřejnil návrh na možnou právní úpravu prováděcích opatření k nařízení o prodeji na krátko a některých aspektech swapů úvěrového selhání

Dne 15. února 2012 uveřejnil Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (ESMA) na svých internetových stránkách návrh na možnou právní úpravu prováděcích opatření k nařízení o prodeji na krátko a některých aspektech swapů úvěrového selhání. Tento návrh má sloužit jako podklad pro Evropskou komisi při přijímání aktů v přenesené pravomoci  k nařízení o prodeji na krátko („short-selling“) a některých aspektech swapů úvěrového selhání („CDSs“).

Nařízení o prodeji na krátko a některých aspektech swapů úvěrového selhání by mělo být účinné k 1. listopadu 2012 a klade si za cíl řešit potenciální rizika vyplývající z prodeje cenných papírů na krátko nebo nekrytých prodejů swapů úvěrového selhání pro stabilitu a důvěru na trzích.

Lhůta pro vyjádření uplyne dne 9. března 2012.

Zdroj: MF - odbor Finanční trhy II, oddělení Kapitálový trh

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.