CZ EN

Evropská komise uveřejnila návrh nové evropské úpravy proti zneužívání trhu

Evropská komise uveřejnila na internetových stránkách návrh nařízení upravující ochranu vnitřních informací a manipulaci s trhem. Oproti platné úpravě se zejm. navrhuje rozšířit působnost evropského předpisu také na případy transakcí s finančními nástroji v mnohostranných obchodních systémech (multilateral trading facilty - MTF) a mimo organizované obchodní platformy (tzv. obchody na OTC trzích) a zavést oznamovací povinnost nejen na podezřelé transakce s finančními nástroji (to platí již nyní), nýbrž i na podezřelé pokyny týkající se finančních nástrojů, k jejichž provedení z různých důvodů nedošlo.

Na návrh cit. nařízení věcně navazuje návrh nové směrnice, kterou se upravuje trestněprávní režim pro zneužití vnitřních informací a manipulaci s trhem. Cílem návrhu je zajistit, aby členské státy postihovaly úmyslná jednání porušující pravidla pro ochranu vnitřních informací a manipulaci s trhem též na úseku trestního práva.

Bližší informace v češtině lze nalézt na - Evropská komise: Razantní opatření proti obchodování zasvěcených osob a manipulaci s trhem - tisková zpráva - 20.10.2011

Zdroj: MF - odbor Finanční trhy II, oddělení Kapitálový trh

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.