CZ EN

MF předložilo vládě České republiky návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády upravující investování investičních fondů a o techniky k jejich obhospodařování

Důvodem této stručné novely nařízení č. 243/2013 Sb. je úprava normativního textu u některých parametrů pro investování fondů kvalifikovaných investorů. Návrhu předcházela široká diskuse s odbornou veřejností. Návrh nařízení vlády přichází zejména s těmito důležitými změnami:

  • Za stanovených podmínek se umožňuje převod nemovitostí mezi podfondy jednoho investičního fondu.
  • Základní investiční limit na jednu majetkovou hodnotu aktivum pro fondy kvalifikovaných investorů se zvyšuje z 30 % na 35%.
  • Modifikuje se požadavek na výši fondového kapitálu pro fondy kvalifikovaných investorů s větším počtem kvalifikovaných investorů, hodlají-li využít výjimku z investičních limitů.
  • Prodlužuje se lhůta pro přizpůsobení se limitům ode dne vzniku fondu pro fondy kvalifikovaných investorů investující do nemovitostí a do nemovitostních společností.
  • Zavádí se přechodné období pro existující fondy kvalifikovaných investorů, které měly alespoň 10 investorů, u kterých se nemění okruh kvalifikovaných investorů, nebo v nichž je majoritním investorem přímo nebo nepřímo pojišťovna.

Odborné veřejnosti se předkládají relevantní dokumenty v předložené verzi.

Zdroj: MF - odbor Finanční trhy II, oddělení Kapitálový trh

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.