CZ EN

Workshop o elektronické fakturaci

Dne 12. 11. 2018 se uskutečnil na Ministerstvu financí ČR workshop s názvem „Elektronická fakturace B2G dle Směrnice 2014/55/EU“.

Cílem workshopu bylo seznámit pozvané zástupce veřejné správy a soukromého sektoru, kteří jsou ve svých organizacích pověřeni úkolem zajištění přijímání a zpracování elektronických faktur dle zákona č. 143/2016 Sb. Zákona o zadávání veřejných zakázek (dále ZZVZ) a Usnesení vlády ČR ze dne 10. května 2017 č. 347, s implementací Směrnice 2014/55/EU a EU Standardu pro el. fakturaci (EN 16931) v jednotlivých členských státech EU a s podpůrnými aktivitami EK. CEF, DG DIGIT a DG GROW. Se svými zkušenostmi účastníky seznámili zástupci CEF a Ambassadoři EU - pánové Christian Vindinge Rasmussen a Martin Forsberg.

Ambassadoři EU prezentovali aktuální stav zavedení elektronické fakturace a plán implementace v EU, probíhající diskuzi k národním úpravám EU Standardu EN 16931 (CIUS Recommendation) a PEPPOL (PAN-EUROPAN PUBLIC PROCUREMENT ONLINE) jako možnou novou formu infrastruktury pro výměnu e-dokumentů. Získané informace byly pro přítomné přínosné a vyvolaly rozsáhlou odbornou diskusi a řadu otázek, na které reagovali a odpovídali jak pánové Rasmussen a Forsberg, tak i Ing. Alexander Šafařík-Pštrosz, předsedající Národního mnohostranného fóra ČR pro e-fakturaci, ing. Petr Kuchař, ředitel odboru Hlavního architekta eGovernmentu sekce Informačních a komunikačních technologií Ministerstvo vnitra ČR a odborní pracovníci Ministerstva financí ČR.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.